RES zet redders van de kantine in het zonnetje na RES – Langezwaag

Enkele weken geleden – tijdens de krokusvakantie – werd RES opgeschrikt door een containerbrand naast het eigen clubgebouw.

Een groep van 5 jongeren, die toevallig de RES-kantine passeerden, en de brandweer hebben alert gereageerd en daarmee voorkomen dat de brand kon overslaan naar het clubgebouw van RES. Zondag 29 maart jl. zijn deze jongeren na de wedstrijd RES – Langezwaag door RES bedankt en in het zonnetje gezet als waardering voor hun goede daad en hen te prijzen voor het goede voorbeeld dat zij hebben gesteld.

De jongeren fietsen rond middernacht vanaf de Boudewijnflat richting huis en langs het ‘pannaveldje’ toen zij de brand opmerkten. Zij zijn direct naar de kantine gefietst en hebben de reeds toen al hevig brandende container met de voeten verplaatst naar het midden van het pad; zodanig dat de brand niet kon overslaan naar de kantine of de bosjes. Daarnaast hebben zij een container met frituurvet verplaatst, zodat deze niet ook in brand kon vliegen. Tegelijkertijd hebben zij 112 gebeld, waarna uiteindelijk de brandweer het vuur heeft geblust.

RES is deze jongeren zeer dankbaar, want met hun kordate optreden en heldendaad hebben zij veel erger voorkomen.

Op de bovenste foto: Ronald Zut, voorzitter van RES en vier van de vijf jongeren

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.