RES F2 wordt de laatste RES kampioen

Op de laatste zonnige zaterdag van mei stond de laatste competitiewedstrijd gepland van de prachtige voetbalclub RES. Deze wedstrijd tegen Sleat F1 was de laatste mogelijkheid om een RES kampioenschap binnen te halen. Strakke koppies van RES F2 stonden om 09:00h klaar om af te trappen.

RES F2 was helemaal compleet met 11 spelers. Achterin werd gespeeld met de spijkerharde verdedigers Noan de Vries, Ruben Galema, Cor Tijmstra, Benjamin Jorna en Tygo Postma. Zij zorgen het hele seizoen er al voor dat er nauwelijks door de tegenstander wordt gescoord. En mochten ze er toch doorheen komen, dan staat er altijd nog de groene panter Sander de Jong. Op het middenveld staan de behendige voetballers Antonius Eskander, Jelmar Draaisma en Björn van Moorsel die de scorende spitsen Julian Volbeda en Bob van Steijnen voorzien van bruikbare ballen. Een zeer degelijk team die er dit seizoen ook echt een team van hebben gemaakt. Door samen de schouders eronder te zetten, hebben ze laten zien dat hard werken het altijd wint van talent.

In de eerste helft was de spanning te snijden, want als Sleat zou winnen met meer dan 6 doelpunten verschil, dan zou het kampioenschap mee naar Sloten worden genomen. Het spel ging heen en weer, maar vlak voor rust zorgde Bob van Steijnen met een hard schot voor enige opluchting door de 1-0 in de touwen te knallen. Na de limonade werd Sleat wat beter en scoorde dan ook nog 3x in de tweede helft. Dit mocht de pret echter niet drukken, want na het laatste fluitsignaal was het kampioenschap binnen!

De selectie ging hierna al toeterend op de platte kar door Bolsward. Vele enthousiaste fans volgden de stoet naar bet bordes van het stadhuis en hier werden dan ook de bekende RES liederen uit volle borst meegezongen.

Een prachtige ochtend met een prachtig team van een prachtige club.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.