RES en Sportclub Bolsward: Samen Sterker!

Het is nu bijna een jaar geleden dat de besturen van RES en Sc Bolsward in gesprek zijn gegaan over het samenbrengen van beide verenigingen tot één grote, sterke voetbalvereniging voor Bolsward.

Deze gesprekken hebben geleid tot een plan, waar twintig leden uit beide verenigingen de afgelopen maanden hard aan hebben gewerkt om het samengaan van beide verenigingen vorm en inhoud te geven.

Het samengaan van de beide verenigingen wordt gezien als een stimulans om het voetbal in Bolsward voor prestatieteams naar een hoger plan te brengen, alle (jeugd)leden voetbal op het eigen niveau te kunnen aanbieden en de vereniging sterker te maken voor de toekomst. ‘Samen staan we sterker’, en dat is noodzakelijk want er liggen forse uitdagingen. Eén voetbalvereniging voor de regio Bolsward is niet alleen goed voor de kwaliteit van het voetbal en de voetbalopleiding. Eén grote vereniging (na een fusie op weg naar 1000 leden!) is ook van belang om de ontwikkeling van het sportpark Het Bolwerk hoog op de politieke agenda te krijgen. Want, hoe mooi het sportpark ook is, er zal in de toekomst moeten worden geïnvesteerd. De kantine, de kleedboxen, de trainingsvelden moeten grondig worden aangepakt en er zal een 2e kunstgrasveld moeten komen als we willen blijven garanderen dat alle teams ook kunnen trainen en alle geplande wedstrijden ook worden gespeeld.

Het samenvoegen van twee van oorsprong rivaliserende verenigingen is geen eenvoudige opgave. Naast de rationele overwegingen die voor een fusie pleiten zijn er ook sentimenten. Beide verenigingen hebben een geschiedenis. Beide verenigingen hebben een hart en een ziel. Het loslaten van wat is en altijd was en het omarmen van de nieuwe situatie die ontstaat gaat veel clubmensen aan het hart. En dat is logisch. Daar komt bij dat het juist die clubmensen, de cultuurdragers, de iconen heel hard nodig zijn om een fusieproces te doen slagen. Het is dan ook heel mooi om te zien dat er veel belangrijke leden uit beide verenigingen zich enorm hebben ingespannen om het fusieproces te doen slagen.

Na de samenvoeging zullen de leden veel herkenbare gezichten uit beide verenigingen terug zien in het bestuur, als vrijwilliger, als lid van een commissie en als lid van het technische kader. Het is ook heel mooi en een positief signaal wanneer je ziet dat beide verenigingen al heel nauw met elkaar samenwerken in de aanloop naar de fusie. De accommodatie wordt intensief met elkaar gedeeld en de MB meiden van beide verenigingen zijn per januari al samen. Er wordt samen gekeken naar de invulling van het technisch kader, er is vaak en intensief overleg en afstemming als het gaat om activiteiten en wedstrijden en beide besturen zitten vaker met elkaar aan tafel dan met de eigen partner. 25 Maart wordt een belangrijke dag voor de leden van RES en Sc Bolsward. Op deze dag wordt bij beide verenigingen een Algemene ledenvergadering belegd met als doel de instemming van de leden te krijgen om de fusie te realiseren. De werkgroepen en het beoogde bestuur zullen dan de plannen presenteren en vragen van de leden beantwoorden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.