Rentex Floron introduceert een nieuwe manier van wassen

Al jarenlang zet Rentex Floron zich in om zo efficiënt en milieubewust mogelijk textiel voor zorginstellingen en ziekenhuizen te reinigen. Als enige grote wasserij in Nederland beschikt zij over een eigen waterzuivering, die wordt gebruikt om het afvalwater te zuiveren en weer terug in te zetten bij het wasproces. De afgelopen jaren werd het wasgoed gewassen op wasprocessen met een maximale temperatuur van 75 ˚C.

Onlangs is een nieuwe stap gezet in wassen met hetintroduceren van het COOL CHEMISTRY proces. Rentex Floron past dit proces als eerste wasserij in Nederland toe voor de reiniging van textiel voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Dankzij deze nieuwe toepassing kunnen de wastemperaturen verder worden verlaagd naar 60 ˚C. Dit wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van een nieuw wasmiddel gebaseerd op enzymen, de beste detergenten en een nieuw ontwikkeld milieuvriendelijk bleekmiddel. In de acht wasstraten waarover Rentex Floron beschikt is dit innovatieve wasproces met nieuwe middelen geïnstalleerd. Door de toepassing van een gebruiksvriendelijke pH in het wasproces worden de enzymen optimaal benut.

Het textiel gereinigd in deze wasprocessen heeft een optimale witheid, voelt zacht aan en is gedesinfecteerd volgens de CERTEX (certificatie textielverzorging gezondheidszorg) normen. Door de verlaging van de temperatuur van 75 ˚C naar 60 ˚C wordt een verdere verlaging in het energieverbruik bereikt. Bij de huidige capaciteit van 450 ton textiel per week, bedraagt de verlaging ca. 250.000 m3 gas per jaar.

Rentex Floron kijkt niet alleen naar haar eigen processen om deze zo optimaal en milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Ook in de keten zorgt zij voor een dergelijke verbetering. Het nieuwe COOL CHEMISTRY proces zorgt voor een langere levensduur van de toegepaste natuurlijke materialen, zoals katoen. Hierdoor vermindert de vraag naar katoen en andere natuurlijke grondstoffen voor textiel waardoor de milieubelasting voor de groei en de productie zoals waterverbruik, energieverbruik en schadelijke pesticide wordt verminderd.

Daarnaast wordt het afgekeurde textiel vaak nog hergebruikt voor het maken van poetsdoeken en andere materialen, zodat een tweede levenscyclus mogelijk is. Door het COOL CHEMISTRY systeem zijn de mogelijkheden tot hergebruik van het katoen verbeterd, waardoor ook deze artikelen in kwaliteit toenemen.

 Rentex Floron

Rentex Floron, opgericht in 1913, is gespecialiseerd in het reinigen en leasen van textiel voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Naast bad-, bed- en huishoudtextiel behoort ook de volledige verzorging van persoonsgebonden wasgoed, bovenkleding, dienstkleding en een gordijnenservice tot de dienstverlening. Wekelijks wordt ca. 400.000 kg wasgoed en 200.000 stuks dienstkleding verwerkt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.