Rentex Floron en Empatec intensiveren de samenwerking

Empatec is een organisatie die een werkplek biedt voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Rentex Floron is het grootste zelfstandige wasserijbedrijf van Nederland. Al meer dan vijftien jaar werken beide organisaties succesvol samen en vanaf vandaag intensiveren zij de samenwerking.

Empatec zet bijna dertig medewerkers in voor productiewerkzaamheden van Rentex Floron. Het betreft
confectiewerkzaamheden en het stapelen van washandjes en werkdoekjes. Al jaren werkt Empatec bij andere ondernemingen met de werkvorm ‘productie op locatie’. Deze formule gaat vanaf vandaag ook bij Rentex
Floron van start. De medewerkers van Empatec gaan aan de slag op het terrein van Rentex Floron dichtbij de productie en blijven in dienst van Empatec.
Samenwerking
Titus Mulder, algemeen directeur licht toe: “Vanuit de ‘taking care together’ gedachte willen wij graag de medewerkers van Empatec een werkplek bieden. Wij groeien waardoor de uit te besteden werkzaamheden ook toenemen. Begin 2016 hebben wij de productie uitgebreid door de komst van een aantal nieuwe klanten. Ook de komende jaren zetten wij deze groei door. Door deze samenwerking bewerkstellingen wij kortere communicatielijnen en kunnen wij nog efficiënter werken. Daarnaast leveren wij graag in onze directe omgeving een bijdrage aan de samenleving.

Henk van der Zwaag, directeur Empatec, vertelt: “Deze samenwerking biedt onze medewerkers de mogelijkheid om te werken en zich verder te ontwikkelen bij een bedrijf buiten Empatec. Vanuit economisch oogpunt is dit een slimme manier van samenwerken. Hiermee geven wij samen met Rentex Floron invulling aan de participatiewet en bieden wij onze medewerkers inkomen, zelfstandigheid en identiteit. Een samenwerking die bijdraagt aan de Fryske Mienskip en die past bij onze opdracht als sociaal werkbedrijf.”
Rentex Floron verwelkomt de medewerkers van Empatec in hun nieuwe werkomgeving.

Op de foto: links Sunita Guptar medewerkster Empatec en rechts Coby Perridon medewerkster Rentex Floron.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.