Rentex Floron; de wasserij voor het nieuwe Prinses Máxima Centrum

Rentex Floron, de grootste zelfstandige wasserij van Nederland en gevestigd te Bolsward is geselecteerd om het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie van schoon textiel en dienstkleding te voorzien. Vorig jaar heeft het ziekenhuis na een intensief tendertraject voor de dienstverlening van Rentex Floron gekozen.

Afgelopen dinsdag heeft Koningin Máxima, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht officieel geopend. Dit unieke, nieuwe ziekenhuis loopt in Europa voorop als het gaat om de bundeling van zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding op één locatie. Bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis is hiervoor gekozen om de overlevings- en genezingskansen voor kinderen met kanker te vergroten en de kwaliteit van (over)leven te bevorderen.

MVO-beleid
Vanzelfsprekend zijn wij megatrots dat het Prinses Máxima Centrum voor ons als wasserij heeft gekozen, aldus Titus Mulder, algemeen directeur Rentex Floron. Ons familiebedrijf loopt voorop als het gaat om duurzaamheid en we onderscheiden ons door gebruik te maken van milieuvriendelijke wasmiddelen, een eigen waterzuiveringsinstallatie en het hergebruiken van energie. Het ziekenhuis heeft een vooruitstrevend MVO-beleid en hier hebben wij als wasserij op ingespeeld door het leveren van 100% “groene” dienstkleding. Het traditionele katoen wat standaard wordt gebruikt in dienstkleding is enorm milieubelastend vanwege de hoeveelheid water die bij de productie gebruikt wordt en de pesticides die hierbij nodig zijn. De nieuwe dienstkleding is gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. De polyestercomponent in de stof is gemaakt van gerecyclede petflessen. Zo hoeven er ook geen nieuwe grondstoffen te worden aangesproken en kost de productie beduidend minder energie. Ter illustratie: in één uniform in maat M zijn 27 plastic halve literflessen verwerkt. Hiermee gaat het ziekenhuis een stap verder en loopt het voorop in Nederland.

Groei
Naast het Prinses Máxima Centrum gaan wij binnenkort ook onze dienstverlening opstarten bij een nieuwe zorggroep in Amsterdam. Wij zijn groeiende, aldus Mulder, met als positief effect dat wij op zoek zijn naar productiemedewerkers. Op dit moment merken we dat het moeilijk is om kwalitatief goed personeel te vinden. Om intern personeel door te laten groeien investeren wij al jaren in het opleiden van onze eigen medewerkers. Zo zijn acht collega’s begin dit jaar gestart met het behalen van een vrachtwagenrijbewijs. Inmiddels hebben twee medewerkers dit traject succesvol afgerond en zijn aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Daarnaast willen we onze medewerkers mee laten groeien met de ontwikkelingen die we als wasserij meemaken. Hiervoor zijn wij twee jaar geleden gestart met een eigen mbo-opleiding tot logistiek medewerker in samenwerking met het ROC Friese Poort te Sneek. De tweede lichting mbo-studenten krijgen via een intern werk- en leertraject binnenkort hun diploma uitgereikt.

Rentex Floron
Rentex Floron, opgericht in 1913, is gespecialiseerd in het reinigen en leasen van textiel voor zorginstellingen. Naast bad-, bed- en huishoudtextiel behoort ook de volledige verzorging van persoonsgebonden wasgoed, bovenkleding, dienstkleding en een gordijnenservice tot de dienstverlening. Wekelijks wordt ca. 400.000 kg wasgoed en 200.000 stuks dienstkleding verwerkt. Met een totale oppervlakte van 17.000 m² heeft Rentex Floron de beschikking over het grootste zelfstandige wasserijbedrijf in Nederland waarbij alle productgroepen onder één dak worden verwerkt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.