Renovatie sporthal de Middelzee afgerond

Na zo’n half jaar slopen en wederopbouw werd onlangs de renovatie van de Bolswarder sporthal De Middelzee afgerond. De werkzaamheden begonnen in december en waren noodzakelijk.

Met name de douche’s, toiletgroepen en de EHBO ruimte waren hoognodig aan onderhoud toe. Zo was de EHBO ruimte afgekeurd en werd die ruimte omgebouwd tot nieuwe scheidsrechtersruimte. Met aparte douche en wc gelegenheid voor dames en heren. De kleedruimtes en douche werden opnieuw betegeld  en in de douches werd er een automatische legionella spoelsysteem aangelegd. De oude scheidsrechtersruimte werden gedeeltelijk bij de toiletgroepen in de centrale hal betrokken en er kwam een nieuwe gehandicapten toilet.

Ook werd er een nieuwe krachtstroomgroep aangelegd want naast het sporten zijn er ook de nodige evenementen in de hal van september 1967. Zo zal aankomende week de sporthal in het teken staan van het dansen. Maar ook Bop maakt dankbaar gebruik van de hal voor Oliebop, cmv Oranje en het Oranje comité voor de diverse concerten en ook gymnastiek vereniging de Hanzestad weet met haar jaarlijkse uitvoering veel mensen naar De Middelzee te trekken.

Al met al noodzakelijke aanpassingen die het afgelopen half jaar voor zorgde dat er topdrukte was in de kleedruimtes. Want de sporthal is waarschijnlijk één van de drukst bezette hallen in de regio. Van acht uur ’s morgens tot elf uur in de avond zijn er activiteiten in de hal. Zo vullen drie basisscholen,het speciaal onderwijs, het Marne college en in de avond de verschillende sportverenigingen de agenda. De hal wordt beheert door wee personen, zij zorgen ervoor dat alles in en rondom de sporthal in orde zijn.

 

De volgende grote verbouwing zal buiten plaats vinden, het dak zal dan aangepakt worden. Eerder dit jaar stelde de gemeente hiervoor een bedrag beschikbaar. 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.