Regen op vakantie? Laat je vakantie niet in het water vallen

Nederland kleurt inmiddels weer rood op de zogenaamde coronakaart. Dat betekent dat er nog meer mensen, noodgedwongen of niet, kiezen voor een vakantie in eigen land. Een vakantiereis naar de zon zit er dus even niet in, en je zult het moeten doen met het Hollandse zomerweer. Met een beetje pech houdt dat in dat het regelmatig regent tijdens jouw vakantie. Daar kun je van balen, maar je kunt er ook gewoon het beste van maken. Dat doe je met de volgende tips.

Lekker stampen

Doorgaans zijn het vooral de volwassenen die een slecht humeur krijgen van een regenachtige dag. Als het aan de dreumesen en peuters ligt is er geen beter moment om naar buiten te gaan, dan wanneer het met bakken uit de lucht komt. Want dat betekent regenplassen om in te stampen! Vooral wanneer je op vakantie bent met deze minimensjes is dit misschien het uitgelezen moment om je innerlijke kind weer eens helemaal de vrije hand te geven. Hup, regenlaarzen en regenjas aan en stampen met zijn allen. De kinderen zullen de tijd van hun leven hebben, helemaal als ze zien dat papa of mama ook meedoet. Een hete douche en warme chocolademelk na afloop zullen nog lekkerder zijn.

Nat, natter, natst

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar als je toch al kletsnat bent, maakt het ook niet meer uit als je nog meer water over je heen krijgt. Daarom is een regenachtige dag eigenlijk ideaal voor watersport. Dus ren gerust het water in met je surfboard onder de arm, grijp deze dag aan om eens te gaan suppen of trotseer de wateren op een zeilboot. Draag je een wetsuit dan blijf je lange tijd warm en heb je van die regen helemaal geen last. Sta je op de camping en is er een buitenzwembad? Spring er gewoon lekker in en laat de regendruppels lekker op je hoofd spetteren.

Tijd voor een filmmarathon

Het is niet voor niks dat in de zomer de bioscopen vaak uitgestorven zijn. Want wie wil er nou een paar uur in het donker zitten als het buiten heerlijk zomers weer is? Wordt er in jouw vakantie regen voorspelt? Kijk dan eens welke films er op het programma staan in de bioscopen en filmhuizen en zak lekker onderuit met een extra grote bak popcorn op je schoot. Zit jouw favoriete genre er niet tussen of is de bioscoop gesloten? Dan kun je gewoon terugvallen op de streamingdiensten of natuurlijk, lekker retro, je eigen film collectie. Nog leuker is het om met het hele gezin thuis voor de buis neer te ploffen om oude familiefilmpjes terug te kijken. Heerlijk samen genieten van nostalgie en glimlachen om voorbije tijden.

Beschut onder het bladerdak

Ben je op vakantie in een bosrijke omgeving, dan is er helemaal geen reden om binnen te blijven. In de zomer wandel je in het bos namelijk grotendeels onder een vrij dicht bladerdak, dat de meeste regendruppels tegen zal houden. Kleddernat zul je in ieder geval niet worden en het geluid van de vallende druppeltjes op de bladeren werkt ook nog eens erg rustgevend. Bovendien ruikt het bos ook nog eens extra lekker als er een regenbui is gevallen.

Middeleeuwse taferelen in een kasteel

De middeleeuwen worden ook wel de ‘Dark Ages’, genoemd. Een donkere regenachtige dag leent zich dan ook uitstekend om zo’n middeleeuws kasteel te bezoeken en die duistere sfeer goed te proeven. Vanonder je paraplu is het dan een stuk makkelijker om je de ridders te paard en de bedelaars in versleten lompen voor je te zien. Ook voor kinderen wordt het avontuur zo een stuk spannender. En tijdens een verfrissende regenbui is het ook een stuk makkelijker om allerlei stenen trappen te beklimmen dan wanneer het snikheet is in de brandende zon.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.