Reebok gezond weer vrijgelaten

De reebok die eerder vanmorgen door de brandweer van Bolsward uit een dranghek werd bevrijd is inmiddels weer vrij.

De brandweer had het dier overgedragen aan de vrijwilligers van Dier in Nood. Deze hebben de wonden van het beestje verzorgd en later die ochtend weer vrij gelaten. Het ging om een jonge reebok die zeer waarschijnlijk verstoten was uit de groep door een oudere reebok. Deze jonge reeën gaan dan op zoek naar een nieuw gebied en op zoek naar dat gebied kwam het beestje klem te zitten.

Het is overigens een druk jaar voor de medewerkers van Dier in Nood wat reeën betreft. In hun werkgebied hebben normaal gesproken in deze periode zo’n vijf tot tien keer een oproep voor een ree. Die teller staat dit jaar inmiddels boven de 20.

Dier in nood werkt in de oude gemeentes Bolsward en Wȗnseradiel. Daarnaast zijn ze ook actief in Franekeradeel, Harlingen, Het Bildt, Littenseradiel en Menaldumadeel.

 

Lees ook: Bijzondere redding Brandweer Bolsward

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.