Recordaantal kinderen fiets mee met Kidsride Enecotour

Maandagmiddag stonden 400 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar aan de start van de Eneco KidsRide in Bolsward.

Nooit eerder deden er zoveel scholieren mee aan de KidsRide tijdens de Eneco Tour in Nederland en België. Er waren complete schoolklassen bij. Om ervoor te zorgen dat alles veilig verliep waren er 3 groepen fietsertjes die na elkaar het laatste deel van het parcours in Bolsward reden.

Om 13.30 uur werd het startsein voor de KidsRide gegeven waarna de eerste groep kinderen vertrok onder leiding voormalig Olympisch en Wereldkampioene Leontien Zijlaard Van Moorsel. Zij reden als eerste de laatste kilometers van de Eneco Tour en gingen aangemoedigd door het publiek na drie rondjes fietsen over de finish. Groep twee en drie volgden al snel.

Alle kinderen vermaakten zich met het fietsen, maar ook in een speciale ruimte (Kidsarea) waar ze allerlei fietsspellen konden doen. Zij kregen daar van Leontien als beloning voor hun deelname een speciale medaille ter herinnering. De KidsRide in Bolsward is de eerste in een reeks. In alle Nederlandse en Belgische finishlocaties van de Eneco Tour worden deze week KidsRides georganiseerd. Na Bolsward is morgen Breda aan de beurt.

Eneco organiseert de KidsRide bij de Eneco Tour om het fietsen bij de jeugd onder de aandacht brengen en hen te stimuleren om wat vaker de fiets te pakken.

Eneco Groep richt zich op het besparen van energie, het samen met klanten bewerkstelligen van het opwekken van duurzame energie en het leveren van schone energie. Eneco is sponsor van de Eneco Tour.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.