Record aantal kinderen aan de slag tijdens de Timmerdorpen Súdwest-Fryslân

In Bolsward, Witmarsum, Kimswerd, Makkum, Sneek, Heeg, Molkwerum, Workum en Warns gaan zo’n 885 kinderen en ruim 250 vrijwilligers deze zomer in Timmerdorpen creatief en sportief aan de slag! Timmerdorp is een week voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en staat voor gezelligheid, creativiteit en samenwerken.

Net als vorig jaar zijn er deze zomer negen Timmerdorpen. Georganiseerd door de Timmerdorpwerkgroepen in samenwerking met de Buurtsportcoaches van de gemeente Súdwest-Fryslân. De kinderen bouwen met pallets, spijkers en touwen hun eigen hut. Vrijwilligers zien erop toe dat het bouwen veilig verloopt. Naast het timmeren en zagen organiseert de werkgroep ook diverse sport- en spelactiviteiten, zoals een survival, archery tag, kratstapelen, spijkerslaan en voetbal.

Het thema in Bolsward is Te land, ter zee en in de lucht en dat nemen ze letterlijk, want de kinderen gaan survivallen te land, via een schans ter zee en met een tokkelbaan door de lucht.

 

Waar en wanneer zijn de Timmerdorpen dit jaar?

De Timmerdorpen vinden plaats op de volgende locaties in Súdwest-Fryslân:

  • Makkum op 25, 26 & 27 juli. Locatie: Gedempte Putten 24
  • Witmarsum op 25, 26 & 27 juli. Locatie: Dôle 2
  • Bolsward op 30, 31 augustus & 1 september. Locatie: Badweg 5.
  • Kimswerd op 1 & 2 september. Locatie: MFC Kimswerd

 Meer weten over de Timmerdorpen deze zomer?

Kijk voor meer informatie op sport.sudwestfryslan.nl. Of neem voor meer informatie contact op met de Buurtsportcoaches via 14 0515 of stuur uw vraag naar sport@sudwestfryslan.nl.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.