Record aantal kinderen aan de slag tijdens de Timmerdorpen Súdwest-Fryslân

In Bolsward, Witmarsum, Kimswerd, Makkum, Sneek, Heeg, Molkwerum, Workum en Warns gaan zo’n 885 kinderen en ruim 250 vrijwilligers deze zomer in Timmerdorpen creatief en sportief aan de slag! Timmerdorp is een week voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en staat voor gezelligheid, creativiteit en samenwerken.

Net als vorig jaar zijn er deze zomer negen Timmerdorpen. Georganiseerd door de Timmerdorpwerkgroepen in samenwerking met de Buurtsportcoaches van de gemeente Súdwest-Fryslân. De kinderen bouwen met pallets, spijkers en touwen hun eigen hut. Vrijwilligers zien erop toe dat het bouwen veilig verloopt. Naast het timmeren en zagen organiseert de werkgroep ook diverse sport- en spelactiviteiten, zoals een survival, archery tag, kratstapelen, spijkerslaan en voetbal.

Het thema in Bolsward is Te land, ter zee en in de lucht en dat nemen ze letterlijk, want de kinderen gaan survivallen te land, via een schans ter zee en met een tokkelbaan door de lucht.

 

Waar en wanneer zijn de Timmerdorpen dit jaar?

De Timmerdorpen vinden plaats op de volgende locaties in Súdwest-Fryslân:

  • Makkum op 25, 26 & 27 juli. Locatie: Gedempte Putten 24
  • Witmarsum op 25, 26 & 27 juli. Locatie: Dôle 2
  • Bolsward op 30, 31 augustus & 1 september. Locatie: Badweg 5.
  • Kimswerd op 1 & 2 september. Locatie: MFC Kimswerd

 Meer weten over de Timmerdorpen deze zomer?

Kijk voor meer informatie op sport.sudwestfryslan.nl. Of neem voor meer informatie contact op met de Buurtsportcoaches via 14 0515 of stuur uw vraag naar .


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *