Record aantal deelnemers Slootloop

Bij de 8e editie van de Slootloop stonden zondag 370 deelnemers aan de start. Vooral de ouder kind loop was populair.

Bijna 100 kinderen stonden met hun volwassen begeleider aan de start voor het rondje langs de vijver en sloten van 1500 meter. Maar naast het water in de sloten lagen onderweg ook een aantal hindernissen klaar. Zo moest de jeugd naast de water partijen ook over een kar klimmen met behulp van een net, stonden er hindernissen in de vorm van bankjes waarover gesprongen moest worden en moesten ze onder een net doorkruipen.

Voor de oudere jeugd was daarbij nog een net die over de brugleuning in het water hing en waarbij ze dus uit het water moesten klimmen. Ook de brandweer van Bolsward maakte het zwaarder voor de deelnemers want zij zorgden ervoor dat de deelnemers ook op die manier met water te maken kreeg.

De senioren konden kiezen uit 3 of 6 km door sloten en vijvers en met name de beruchte kikkersloot was dit jaar extra zwaar. Over het water waren balken geplaatst waar de deelnemers overheen moesten klimmen. En door de dikke dreklaag op de bodem was het niet alleen zwaar om door de sloot te lopen maar zorgde de geur van diezelfde drek ervoor dat er een speciale lucht boven het water hing.

 

Bij de 6 km was het Tiedo Tinga die als eerste over de streep kwam, als triatleet is het een perfect parcours voor hem. Hij wist de slootloop al meerdere keren te winnen. Bij de dames was het Nienke Steigenga die de 6 km het snelst wist af te leggen.

De 3 km was bij de mannen een prooi voor Jelmer Bootsma en bij de dames was het Julia Boersma die wist te winnen.

De organisatie was dit jaar voor het eerst in handen van de Bolswarder evenementen service. Zij organiseren naast de slootloop ook de spekrijderij indien er voldoende ijs in de sloten ligt en zijn ze bezig met nog een loodzwaar evenement in en om Bolsward.

Seniorenloop

 

 

Ouder kind run en jeugdloop

 

Foto’s Henk Canrinus. (Ook bovenste foto is van Henk Canrinus)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.