Rechter: geen drank meer na bedreigen agenten

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Een 26-jarige Bolswarder kon zich vrijdag op de zitting van de politierechter niets meer herinneren van twee incidenten waar hij bij betrokken was geweest. In beide gevallen was er drank in het spel. En alcohol is nu juist iets waar de Bolswarder niet goed tegen kan.

De man moest zich voor rechter Nynke Vlietstra verantwoorden omdat hij op 17 mei een aantal agenten had bedreigd en beledigd. Later had hij gehoord dat hij zich in een café vervelend had gedragen. Vanaf het moment dat de agenten kenbaar maakten dat hij was aangehouden, ging de Bolswarder door het lint.

Hij verzette zich en bedreigde een politieman met de dood. Toen hij eenmaal in de politiewagen zat, maakte hij kopstootbewegingen in de richting van de agent die achter het stuur zat. Een paar weken later was het weer raak: ditmaal had de Bolswarder de portier van een horecagelegenheid in Sneek bedreigd. En opnieuw had hij een agent beledigd.

De Bolswarder kan slecht tegen drank. Hij slikte refusal, een middel dat in combinatie met alcohol misselijkheid veroorzaakt. Voor het eerste incident plaatsvond was hij gestopt met het middel. ‘Daarna dacht ik, dat gebeurt me niet nog een keer’, zei de Bolswarder. Maar in Sneek liep het opnieuw uit de hand. Sindsdien zit hij weer aan de refusal.

Hij staat onder toezicht van de Verslavingszorg en hij volgt een agressieregulatietraining bij de GGZ. De rechter bepaalde dat hij geen alcohol mag drinken zolang de Verslavingszorg dat nodig acht. Verder blijft de Bolswarder onder toezicht van de reclassering en moet hij de GGZ-behandeling afmaken. Voor de bedreigingen en beledigingen kreeg hij een werkstraf van 60 uur waarvan de helft voorwaardelijk.

Renze van der Sluis

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.