Rechtbank: klap op dorpsfeest Parrega was noodweer

LEEUWARDEN/PARREGA – Een 25-jarige man uit Warten heeft volgens de Leeuwarder rechtbank uit noodweer gehandeld, toen hij op 6 juli 2014 tijdens het dorpsfeest in Parrega een 29-jarige inwoner van Workum tegen de grond sloeg. De Wartener werd vrijgesproken van het plegen van zware mishandeling.

De Workumer liep hoofdletsel op, hij viel met zijn hoofd op een betonnen vloerplaat. De man had onder andere een hersenkneuzing en een scheurtje in de enkel opgelopen. Het letsel deed niet af aan het feit dat de Wartener zich volgens de rechtbank moest verdedigen tegen ‘een ogenblikkelijke en wederrechtelijke aanranding’. De Wartener werd aangevallen door de Workumer. De man verdedigde zich door de Workumer met de vuist tegen het hoofd te slaan.

Die klap was gerechtvaardigd, vond de rechtbank: ‘Het door de verdachte gebruikte geweld valt binnen de grenzen van de noodzakelijke verdediging’. De twee mannen hadden onenigheid gekregen. Na wat duw- en trekwerk was de Workumer op de grond beland. Toen hij daarop de Wartener wilde aanvliegen, sloeg deze de Workumer tegen de grond.

Door Renze van der Sluis.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.