Reactie wethouder Offinga op actie Broereplein

Maandag plaatsen enkele ondernemers en omwonenden van het Broereplein alvast de vleermuisfontein op het plein. 

Met deze actie wilden ze protesteren tegen de herinrichtingsplannen van het Broereplein en het verdwijnen van parkeerplaatsen.

Vandaag laat wethouder Offinga weten dat hij begrijpt dat ondernemers goede bereikbaarheid en parkeervoorzieningen van het centrum essentieel vinden. “Begrijpelijk, wij hechten ook grote waarde aan voldoende parkeergelegenheid en een veilige verkeerssituatie in de binnenstad van Bolsward. Wij zijn op dit moment in nauw overleg met Bolsward bezig met het Masterplan voor Bolsward; een plan voor de inrichting van het centrum”:Aldus Offinga.

Hier maakt het Broereplein onderdeel van uit. Bij de plannen voor de inrichting van het centrum worden volgens Offinga inwoners en ondernemers en het platform Bolsward continue nauw betrokken. Tijdens de presentatie op 12 juni over de inrichting van het Broereplein en de Appelmarkt waren volgens de wethouder diverse omwonenden en ondernemers aanwezig. Hierbij werden hema’s als bereikbaarheid en parkeervoorzieningen ook besproken.

Offinga:”Er zal een verschuiving plaats vinden van een aantal parkeerplaatsen. Voor het Broereplein is aangegeven dat een alternatieve plek in de naaste omgeving gezocht zal worden. Er gaan in Bolsward dus per saldo geen parkeerplaatsen verloren.”

Lees ook: Ondernemers en omwonenden maken statement tegen opoffering parkeergelegenheid. 


1 reactie

  1. tjalling schreef:

    die osinga is niet goed bij zijn hoofd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *