Ratelaar wordt ingezaaid

Vandaag zijn medewerkers van de gemeente Súdwest-Fryslân begonnen met het inzaaien van de ratelaar.

De ratelaar is een plant die het gras op bepaalde plekken in de gemeente zal gaan vervangen en daardoor niet meer hoeven worden gemaaid. Op een aantal plaatsen in de gemeente zal het gras plaatsmaken voor de Rhinanthus. Door de aanplant bespaart de gemeente op het groenonderhoud. In totaal zal er in 2015 en 2016 er in totaal €300.000,- bespaard moeten worden op het groenbeheer.

In Bolsward gaat het om een strook lang het fietspad De Rânne, op de terp in de Fugelkrite, de groenstrook langs de Burgemeester Praamsmalaan, de groenstrook tussen de Fjilden en de Eekwerdlaan en het braakliggende terrein van de voormalige technische school aan de Franekerstraat.

Omdat de ratelaar meer tijd nodig heeft om zich volledig te ontwikkelen wordt er naast de ratelaar een kruidenmensgel gestrooid waardoor er in de eerste jaren naast de ratelaar ook verschillende andere bloemen zullen bloeien.

Ratelaar is eenjarig en de zaden zijn maar kiemkrachtig tot het volgend voorjaar. Dat heeft als gevolg dat wanneer de planten, door bijvoorbeeld een verkeerd maaibeheer niet tot zaadzetten komen, de planten in één jaar uit een terrein kunnen zijn verdwenen, vandaar dat de gemeente de plaatsen waar gezaaid is goed in kaart zal brengen.

Meer foto’s

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.