Rapen van kievitseieren verboden

De Raad van State heeft bepaald dat er voorlopig geen eieren geraapt mogen worden in Friesland.

De provincie moet van de Raad van State eerst duidelijk maken bij welke stand van de kievit nog sprake is van ‘gunstige staat van instandhouding’. En dat houdt in dat de provincie eerst moet onderzoeken hoe goed of slecht het gaat met de kievit.

Als de provincie dat duidelijk kan maken betekent dat nog niet dat er geraapt mag worden want dan wil de Raad van State de Faunabescherming eerst de gelegenheid geven om beroep aan te tekenen.

“Deze dag kent alleen maar verliezers en dan vooral de weidevogels”:Aldus Wiebe Palstra uit Bolsward. Palstra noemt zichzelf natuurliefhebber en beschermer.

Dat het slecht gaat met de kievit ontkent hij niet maar het rapen van kievitseieren is niet de reden van de achteruitgang van de kievit in Nederland. Dat is de intensieve landbouw en de diepte ontwatering.

Palstra gaat zeker het land in dit jaar om op zoek te gaan naar de nesten van de weidevogels. Niet om ze te rapen maar om de nesten te beschermen en op die manier bij te dragen aan het op peil houden van de kievit en andere weidevogels.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.