Rams van Grímur Hákonarson in Filmhuis Bolsward

Ergens in het kille en onherbergzame IJsland wonen twee schapenhoeders, Gummi en Kiddi. Hoewel de twee broers zijn en naast elkaar wonen, hebben ze elkaar veertig jaar niet gesproken.

De niet al te beste relatie lijkt nog slechter te worden wanneer Kiddi zijn aartsrivaal Gummi met een half punt verschil verslaat in de jaarlijkse schapenfokcompetitie. Naast haat, nijd en afgunst doet nu ook pure jaloezie zijn intrede.Veel tijd om hier ruzie over te maken is er niet, er staat namelijk iets ergers te gebeuren: een uitbraak van gevreesde ziekte scrapie zorgt ervoor dat de broers hun dierbare schapen moeten opgeven.

Rams toont met subtiele humor een klein verhaal over twee broers die hun trots opzij moeten zetten voor het grotere goed. ‘Touching humanist drama…wonderfully wry comedy ’(Variety)

24 nov. 2016 Rams – Grímur Hákonarson Rams de poster
Locatie: Ons Gebouw, Let op ! in de BOVENZAAL Broereplein 7/8, 8701 JC BOLSWARD
Aanvang: 20:00 uur (zaal open: 19:30)
Entree: € 6,- (€ 5,- op vertoon biebpas)
Regie: Grímur Hákonarson | IJsland | 2015 | 93 minuten |
IJslands gesproken, Nederlands ondertiteld |
Met: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.