Rabo Talent Festival in Theater Sneek schijnt licht op jong talent

Projectbureau Akte2 organiseert op dinsdag 6 juni in Theater Sneek het Rabo Talent Festival. Het theater zet zijn deuren wijd open voor presentaties van leerlingen van alle basisscholen in de gemeente Súdwest-Fryslân. De presentaties vormen de afsluiting van het project ‘Doorgeefverhalen’, aangevuld met optredens van schoolkoren en schoolorkesten uit de gemeente.

De scholen kunnen gratis deelnemen aan het festival dankzij de financiële steun van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland.

Het Rabo Talent Festival is een opmaat naar het grootse At the Watergate-festival dat volgend jaar van 8 tot 11 mei in Sneek en omgeving plaatsvindt, waarbij de koren en orkesten van de scholen ook zullen optreden.

Doorgeefverhalen
Akte2 organiseert de Doorgeefverhalen als cultuurcoach van de gemeente Súdwest-Fryslân. Het project leert kinderen verhalen te bedenken, kijkend naar de omgeving, en om deze verhalen vervolgens creatief te verbeelden in muziek, dans, film, theater, poëzie, circus, schilderijen, maquettes, flessenpost en kijkdozen. In samenwerking met Kunstencentrum Atrium organiseert Akte2 muziek- en danslessen op veel scholen.

Open Podium en Pop-up Museum
Theater Sneek vormt het decor voor doorlopende optredens van maximaal vijf minuten: het Open Podium. Op de planken staan basisschoolkoren, -orkesten en -bands, maar ook acts op het gebied van dans, theater en circus. In de foyer verrijst een groot POP UP Museum waar foto’s, tekeningen, stripverhalen, knutselwerken, 2D- en 3D-ontwerpen en filmpjes en tentoongesteld worden.

Publiek is van harte welkom bij het Rabo Talent Festival en mag gratis naar binnen, ’s ochtends van 10.15 tot 11.45 uur en ’s middags van 12.15 tot 13.45 uur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *