Raar maar ware opening Kinderboekenweek op de Blinker.

Onder het motto ‘Raar, maar waar!’ staan natuur, wetenschap en techniek dit jaar centraal in de Kinderboekenweek.

Op de openbare daltonschool de Blinker werd de Kinderboekenweek op een raar maar ware manier geopend. De kinderen kwamen ‘s ochtends op het schoolplein waar druk onderzoek gedaan werd. Zo waren er laboranten die proefjes deden, een paar archeologen die met een schep, kwast en een metaaldetector in de weer waren, een detective die de boel nauwlettend in de gaten hield en de journalist die dit rare moment wilde vastleggen.

Nadat het plein onderzocht en geïnspecteerd was, hebben de laboranten laten weten hoe leuk het is om verschillende proefjes te doen, door één proefje te laten zien aan alle kinderen en de ouders die hierbij aanwezig waren. Daarnaast werd het liedje van kinderen voor kinderen gedanst door de kinderen van de school. Een aantal meiden van groep 7 en 8 hadden de dans goed ingestudeerd, zodat iedereen de pasjes na kon doen. Tijdens de Kinderboekenweek worden er nog verschillende activiteiten georganiseerd .

Zo zijn er voorleesochtenden waarbij ouders komen voorlezen in verschillende groepen. Bij groep 1 t/m 4 komt de bibliotheek langs om voor te lezen en om van alles te vertellen. De groepen 5 t/m 8 gaan naar het planetarium in Franeker om meer te ontdekken over de planeten.
Ten slotte is er op vrijdag 16 oktober voor de ouders nog een afsluitende tentoonstelling waarbij verschillende activiteiten te zien zijn door de hele school.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.