Raar maar waar op Sint Maarten

De kinderen van de Sint Maartenschool werden woensdagochtend bij de start van de kinderboekenweek op het schoolplein verrast door iemand die op hoge poten het plein op kwam.

Deze clownesk uitgedoste steltloper heette iedereen welkom en deelde rare briefjes uit aan kinderen, ouders en leerkrachten.

Op die briefjes stonden rare weetjes en feiten waarvan enkele door kinderen voorgelezen mochten worden.

‘Wist je dat de aarde ongeveer 6 000 000 000 000 000 0000 000 000 kilogram weegt?’

‘Wist je dat een mens gemiddeld 6000 scheetjes per jaar laat?’

‘Wist je dat….?

De kinderen mochten raden of het RAAR of WAAR is en onze steltloper hielp ons uit de droom: alle weetjes waren misschien raar, maar wel waar!

Alle groepen kregen de opdracht om deze gekke weetjes uit te pluizen en in een groot boek te illustreren. Dat grote boek moest eerst met hulp van de kinderen nog wel even geopend worden! Maar gelukkig was er hulp genoeg. En dat is niet raar.

 

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.