Qliner van de weg na botsing

WOMMELS – Een vrouwelijke bestuurder van een personenauto is vrijdagavond op de Westergoawei gewond geraakt nadat zij in botsing was gekomen met een Qliner.

De bestuurster van de personenauto wilde vanaf Tzum richting Wommels rijden, maar zag daarbij de bus over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De Qliner schoot van de weg en kwam in de berm tot stilstand. De personenauto draaide 180 graden en kwam in de middenberm terecht.

Het ambulancepersoneel heeft de bestuurster onderzocht en ter controle naar het ziekenhuis in Sneek gebracht. De drie passagiers in de bus liepen geen verwondingen op en konden met een andere bus hun reis weer vervolgen.  

Het is één van de vele ongevallen die zich afgelopen jaar op deze weg hebben afgespeeld. De kruisingen zijn volgens kenners te overzichtelijk waardoor voertuigen niet opgemerkt worden. In oktober 2011 kwam er op het kruispunt Bolsward-Witmarsum nog een automobilist om het leven toen hij de Westergoawei wilde oversteken.  {jcomments on}

Foto Hendrik Jellema

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.