"Fietsenmaker" Van der Weerdt stopt na 43 jaar

Wiepie van der Weerdt was 43 jaar lang conciërge in het voortgezet onderwijs en afgelopen week was voor hem zijn laatste werkweek.

 Hij begon in 1970 op het Jan Brugmancollege, de school die aan Plein 1455 stond en waar in die jaren de leerkrachten paters waren. Hij werd destijds aangenomen door Johan Visser.

Wiepie werd een begrip onder de leerlingen op school. Leerlingen omschrijven hem als aardig, betrokken, lief en als iemand die er altijd was. Zelf zegt hij daarover dat hij er niet iets speciaal voor hoefde te doen om zo te zijn. “Ik had een luisterend oor en dat is heel belangrijk”:Aldus Van der Weerdt.  

Iedere leerling die met een lekke band of andere fietspech op school kwam was er zeker van dat Wiepie hem ging repareren. En volgens zijn eigen berekeningen heeft hij in die 43 jaar zo’n 10.000 fietsen weer rijklaar gemaakt. Want iedereen moest weer op een goede fiets naar huis.

Dat hij geliefd was onder de leerlingen bleek wel deze middag, verschillende eindexamenkandidaten kwamen naar hem toe voor een praatje en namen afscheid van hem.

Ook deze morgen zochten de leerlingen hem op. Tijdens de examenrondrit door Bolsward brachten ze ook een bezoek aan hun Wiepie thuis. Daar stopten de drie tractors met leerlingen en kregen ze van Wiepie “hun eerste biertje” van de dag.

In de kantine werd vrijdagavond nog chinees gegeten met alle leerlingen en Van der Weerdt. Daar werd ook door een leerling een afscheidslied gezongen voor Wiepie. Vervelen zal hij zich zeker niet. 

Meer foto’s

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.