PvdA vraagt om preventieve maatregelen op sportcomplex Het Bolwerk in Bolsward

Bolsward – De Partij van de Arbeid Súdwest-Fryslân heeft schriftelijke vragen gesteld over de vernielingen aan het sportcomplex van SC Bolsward en korfbalvereniging Westergo.

In de afgelopen weken hebben diverse vernielingen plaatsgevonden op het sportpark. De vernielingen lijken vooral te maken te hebben met het ‘open’ karakter van het complex. Het sportcomplex is gedurende de nachtelijke uren namelijk niet afgesloten. Na de nieuwe inrichting van het Aldi terrein achter de Remise is geen hekwerk geplaats en kan men van alle kanten het Sportcomplex betreden.

De PvdA vraagt daarom of er preventieve maatregelen kunnen worden genomen door de gemeente om dergelijke vernielingen in de toekomst tegen te gaan.

De politie geeft aan dat ze alleen kunnen optreden tegen dergelijke vernielingen als de daders op heterdaad worden betrapt.

De vereniging zelf ziet geen mogelijkheid om een nachtwacht in te stellen of een andere oplossing te creëren, omdat deze oplossingen teveel geld kosten of organisatorisch onhaalbaar zijn. De voetbalclub en de korfbalvereniging op het terrein zitten daarom met de handen in het haar.

Deze zomer alleen al is er meer dan €3.000 euro aan schade aangebracht. Een enorm bedrag voor de verenigingen.

Gemeenteraadslid Kaya (PvdA): “Het is zonde dat de verenigingen op het sportcomplex de dupe zijn van vernielingen door anderen. Er gaat daardoor onnodig geld in herstelwerkzaamheden zitten. Preventieve maatregelen zijn daarom noodzakelijk. Bij andere verenigingen zie je vaak dat vernielingen worden tegen gegaan door het aanleggen van een slootje of een hekwerk. We vragen het college van B&W daarom of ze de signalen rondom de vernielingen ook hebben ontvangen en welke mogelijkheden ze zien om dit probleem op te lossen.”

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.