PvdA SWF tegen windmolens op IJsselmeer

De PvdA van Súdwest-Fryslân blijft bij haar standpunt tegen windmolens in het IJsselmeer. Ook na de koerswijziging van Gedeputeerde Staten onlangs.

Gedeputeerde Staten concludeerde dat er voor megawindparken op het land geen draagvlak bij de bewoners bestaat. PvdA SWF is van mening dat er eveneens geen draagvlak is voor een windpark op het IJsselmeer nabij de kuststreek van Makkum/Workum. De onlangs gevoerde actie van de stichting Don Quichot bevestigd dit met duizenden handtekeningen.

De PvdA in Súdwest-Fryslân heeft echter met interesse kennis genomen van het nieuwe standpunt van Gedeputeerde Staten over windenergie. De PvdA is van mening dat dit nieuwe standpunt recht doet aan de inspraak vanuit inwoners en belangenorganisaties. Zij zetten kritische noten bij de omvang en locatie`s van de door de provincie geplande windmolenconcentraties en de provincie heeft die reacties serieus genomen. De provincie geeft nu ruimte aan meer kleinere initiatieven voor windenergie. Dat nu op iedere plaats in Súdwest-Fryslân zomaar windmolens kunnen komen is onjuist, aldus Thomas Groeneveld, woordvoerder windenergie van de PvdA. “Wij staan vierkant achter de door ons gestelde kaders; solitaire windmolens zoveel mogelijk opruimen, en concentreren op drie door de gemeenteraad aangewezen locaties in onze gemeente”.

De PvdA fractie van Súdwest-Fryslân gaat opnieuw in overleg met de provincie om dit standpunt te verdedigen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.