PvdA SWF introduceert vrijwilligersprijs

De PvdA Súdwest-Fryslân nodigt de inwoners van de gemeente uit om kandidaten voor te dragen voor de “PvdA vrijwilligersprijs”. Met het instellen van een jaarlijkse vrijwilligersprijs wil de partij het belang van vrijwilligers onderstrepen. “Vrijwilligers zijn kampioenen en verdienen om in het zonnetje gezet te worden”, aldus fractievoorzitter Johan Feenstra.

De PvdA vindt vrijwillige inzet van inwoners van bijzondere betekenis en wil daarom mensen die zich belangeloos inzetten, aanmoedigen en waarderen. Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen veel activiteiten op het gebied van sport, jeugd, zorg en cultuur e.d., doorgang vinden. Zonder voldoende enthousiaste en actieve vrijwilligers lukt het niet om activiteiten in dorpen en wijken te realiseren.”Vrijwilligerswerk is de smeerolie van de samenleving”, aldus Feenstra.

Criteria waar een vrijwilliger aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de prijs, zijn er niet. De PvdA wil het graag aan de inwoners van de gemeente zelf overlaten om te bepalen welke vrijwilliger zij waarderen. “Het gaat hierbij niet om wie de beste, grootste of oudste is”. Tot 15 oktober a.s. kan iedereen zijn of haar vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie, groep of buurt aanmelden via dit emailadres

[pro_ad_display_adzone =”11964″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.