PvdA Súdwest-Fryslân zet zich in voor Werkgelegenheid.

Ook buiten de verkiezingen is de PvdA Súdwest-Fryslân zichtbaar. Aanstaande zaterdag 24 september is de PvdA-stand aanwezig van 13.00 – 16.00 uur op het Schaapmarktplein in Sneek. Met als thema ‘Werkgelegenheid’ in Súdwest-Fryslân.

Ondanks het aantrekken van de economie zijn er nog steeds mensen die langs de kant staan zowel jongeren als de vijftig plussers. Maar ook mensen die niet in een gewone omgeving kunnen werken.

Voor die groep heeft staatssecretaris Jette Klijnsma (Werkgelegenheid PvdA) aangekondigd dat gemeenten in 2017 verplicht worden om mensen een geschikte werkplek aan te bieden. Het zogenaamd ‘beschut werk’. Deze komt in de plaats voor de Wet Sociale werkvoorziening.

Doordat per 2015 er geen nieuwe mensen meer kunnen instromen bij de wet sociale werkvoorziening, bij ons uitgevoerd door Empatec, zijn nieuwe vormen van werk nodig voor deze doelgroep. Gemeente en bedrijfsleven samen creëren nieuwe werkplekken met mensen die een afstand tot regulier werk hebben. Gemeenten krijgen dan geld voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking die niet mee kunnen doen op gewone arbeidsmarkt.

Daarnaast is de gemeente bezig voor al haar inwoners met het verhogen van de werkgelegenheid. Zij doet dit door de bedrijventerreinen aantrekkelijk te maken voor nieuwe bedrijven en door startende ondernemers kansen te bieden. Wat zijn uw ideeën hierbij? Heeft u plannen of vragen, kom langs om er met ons over te praten.

Kom zaterdag langs bij de marktkraam van de PvdA. Raadsleden, bestuursleden en wethouder Stella van Gent zijn aanwezig om met u in gesprek te gaan.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.