PvdA: ‘Meer banen voor arbeidsgehandicapten’

“Er moeten meer arbeidsplaatsen komen in onze gemeente voor mensen die hulp en begeleiding nodig hebben bij het vinden en doen van hun werk.”

Dat zei Sjoerd Tolsma, PvdA-lijsttrekker in Súdwest Fryslân, dinsdag 25 februari tijdens een bezoek aan het distributiecentrum van supermarktketen Poiesz in Sneek.

Tolsma bezocht dinsdag samen met politiek leider van de PvdA, Diederik Samsom, het distributiecentrum van Poiesz. De twee gingen daar in gesprek met werknemers. Tijdens het bezoek ging er speciale aandacht uit naar de werknemers die via sociaal werkbedrijf Empatec in het distributiecentrum werken. Empatec biedt in de hele regio West-Friesland zo’n 1200 mensen hulp en begeleiding bij het vinden en doen van hun werk.

“Poiesz is een mooi voorbeeld van hoe we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen helpen aan een volwaardige baan tussen collega’s”, gaat Tolsma verder. Via Empatec werken daar een twintigtal mensen. “Het bedrijf neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door mensen aan te nemen die anders langs de kant blijven staan.”

Tolsma kent de zorgen van SW’ers in zijn gemeente. “Sommigen zijn bang dat ze hun baan verliezen. Daarom maken we ons extra hard voor hun banen en willen we dat gemeenten en bedrijven die werk doen voor de gemeente, meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aannemen.”

De PvdA presenteerde onlangs plannen om bij gemeentes meer arbeidsgehandicapten een baan tussen collega’s te geven. De partij wil ervoor zorgen dat binnen vier jaar 5% van de werkplekken bij gemeentes wordt ingenomen door iemand met een beperking. Ook wil de PvdA dat voldoende banen voor arbeidsgehandicapten een voorwaarde is voor bedrijven die opdrachten willen krijgen van de gemeente. Het volledige plan staat op de website van PvdA Súdwest Fryslân.

Poiesz is een familiebedrijf dat in 1923 het levenslicht zag. Wat ooit begon met een groentezaak in het centrum van Sneek is uitgegroeid tot een supermarktketen van 63 winkels verspreid over Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. In totaal werken er 4600 medewerkers.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.