PvdA lijstrekkers presenteren gezamenlijke inzet voor het Noorden

REGIO – PvdA Lijstrekkers Yvonne Turenhout (Drenthe), Tjeerd van Dekken (Groningen) en Edou Hamstra (Fryslân) presenteren in theater de Nieuwe Kolk in Assen de gezamenlijke inzet voor de Provinciale Staten verkiezingen. Ze maken zich zorgen dat het huidige kabinet te veel oog heeft voor alleen de zorgen in de Randstad en te weinig voor de problemen in Noord-Nederland.

Met een manifest ‘Voor een sterk en sociaal Noord-Nederland’ roepen ze het kabinet op om eerlijke en sociale keuzes te maken die passen bij de maatschappelijke opgaven in het Noorden. Edou Hamstra: ‘’ We staan hier omdat we vinden dat het anders moet en anders kan. We voelen ons thuis in het Noorden en vragen andere keuzes voor onze leefbare steden en dorpen en schitterende landschappen.’’

Tjeerd van Dekken: ‘De energierekening is hier het hoogst terwijl de energie hier vandaan komt en onze huizen zijn beschadigd.’’ De armoede is beschamend en kan echt anders. Yvonne Turenhout: ‘’De verschraling van het platteland gaat ons aan het hart. Dit moet anders. De afstanden zijn hier weliswaar groter in het Noorden, maar elke inwoner heeft recht op goede basisvoorzieningen dichtbij. ‘’

Het manifest bestaat uit vijf thema’s waarop de lijstrekkers aandacht vragen voor de uitdagingen in het Noorden. Ze vragen om prioriteit te geven aan goede verbinden in heel Noord-Nederland, ze stellen dat wonen een recht moet zijn en vragen om meer betaalbare woningen. Daarnaast vinden ze dat energietransitie eerlijker moet en mensen sneller en beter geholpen moeten worden met het verduurzamen van de woningen.

Ook vinden ze dat de basisvoorzieningen in wijken en dorpen in stand gehouden moeten worden. Tot slot vragen ze om meer perspectief voor werk voor iedereen, met meer passende banen met een beter loon.

Het manifest presenteren ze aan het Friese kamerlid Habtamu de Hoop en het Groningse kamerlid Julian Bushoff. Ze vragen aan hen deze inzet voor Noord-Nederland mee te nemen naar Tweede Kamer.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.