Puntje met naar gevoel voor Nijland

Nijland pakte zaterdag een puntje van CVVO, maar hield een beetje een naar gevoel over aan de wedstrijd.

Iedereen bij de thuisclub wist dan ook wel dat het een zoekend en onzeker ogend CVVO al voor rust had moeten afmaken. CVVO maakte echter gelijk en werd na de rust sterker, maar creëerde wederom weinig kansen en ook nu was het weer de thuisclub die had moeten toeslaan. Het bleef echter slordig omgaan met de ruimte en de kansen en ook de gasten kwamen niet meer tot doelpunten, waardoor het eindigde in 1-1.

Bij de gasten uit Lemmer loopt het nog niet en dat komt ook door een gezelschap geblesseerden. Zo moest het nog steeds zonder De Bruin en Romkema beginnen en zag het aanvoerder Tsjalling Postma in de warming-up afhaken. Bij Nijland ontbraken Remco Sybrandy, Erwin Hoekstra en Aede Piet Hoekstra nog steeds en heeft Remco Mooij zich hierdoor inmiddels opgewerkt tot invaller bij het vlaggenschip. De spelers die er wel waren, lieten allemaal zien te kunnen voetballen en maakten er een vermakelijk schouwspel van.

Het begon nog een beetje als een schaakspel, omdat de gasten uit Lemmer het even aankeken en er niet vol op klapten. Na een kwartier scoorde Nijland echter de 1-0 en toen moest CVVO wel verder naar voren. Een vrije trap van Fokke Jan Kooistra kwam hoog voor en viel tussen de keeper en zijn verdediging in, waarna Nijland uit kon kiezen wie het laatste zetje zou geven. Elmer Woudstra was er het eerst bij, maar zijn inzet werd nog gekeerd en dus was het de jarige (20) Jarin de Jong die de openingstreffer in het dak van de goal ramde.

Het jeugdige CVVO met hun nieuwe en onze voormalige trainer Germ de Jong, maakte daarna niet de indruk dat het Nijland alle hoeken van het veld zou laten zien. Het zocht en zocht, maar vond maar zelden de ruimte om gevaar te stichten in de beperkte ruimte. De uitbraken van de thuisclub waren vele malen dreigender en hadden kunnen en eigenlijk ook moeten leiden tot een grotere voorsprong. Maar de dodelijkheid waarmee de eerste de beste kans werd afgemaakt ontbrak daarna volledig en dat was de voornaamste reden dat Nijland uiteindelijk niet won.

Aan de andere kant was het namelijk Edzo Kloosterboer, die net voor rust wel akelig efficiënt de gelijkmaker langs Peter van Dalfsen schoof. Ironisch genoeg werd Nijland even teruggepakt met een snelle counter, nadat een lange pass over Sjoerd Teake Kooistra heen ging en de linksvoor van CVVO een perfecte aanname vervolgde met een schijnbeweging en besloot met een ijskoude afronding. Een pijnlijke tegenvaller voor de thuisclub die tot dan toe vrij makkelijk op been bleef en weinig tot geen kansen weg had gegeven.

Na de rust kwam CVVO door een tactische omzetting wat meer aan voetballen toe en had het veel balbezit, maar zocht het weer tevergeefs naar grote kansen. Nijland schoot regelmatig uit de verdedigende stellingen en probeerde zo gevaarlijk te worden, wat een paar keer ook lukte. Elmer Woudstra en Nico Pieter Bonnema waren altijd dreigend en gevaarlijk, maar wachten nog steeds op hun eerste doelpunt en hadden ook vandaag het vizier niet op scherp staan. De wedstrijd vloog de tweede helft heen en weer en het was mooi om te zien dat Nijland zeker niet onder deed voor een van de betere teams in de 2e klasse. Ook de vele jonge spelers in de leeftijd van 20-21 jaar (Fokke Jan Kooistra, Nico Pieter Bonnema , Albert Jan van der Belt, Arjan van der Wal, Jarin de Jong en Remco Mooij) waarmee Nijland de wedstrijd eindigde, geeft hoop voor de toekomst.

Het boeiende schouwspel eindigde met een van de handvol directe vrije trappen die CVVO mocht nemen. Deze vloog net naast de paal en dat was wel een hele opluchting, want een nederlaag was wel erg zuur geweest. Sterker nog, Fokke Jan Kooistra had hierna, diep in de blessuretijd, oog in oog met de doelman, de hoek voor het uitzoeken. Hij nam een hoge bal van Nico Pieter Bonnema tussen twee spelers briljant aan, stond tot ieders verbazing ineens helemaal vrij en le

ek niet te kunnen missen. Zijn zwakke inzet ging echter voorlangs en was symbolisch voor Nijland deze middag, dat bijna alles goed deed, maar domweg niet dodelijk genoeg was in afwerking.

Zaterdag gaat de reis naar Leek, waar het sterke VEV ’67 ons te wachten staat. De degradant uit de 1e klasse is het seizoen prima begonnen en is een van de vier koplopers met 9 punten. Wij hebben er zowaar al 8 bij elkaar gesprokkeld en lijken op het eerste gezicht niet te misstaan in de 2e klasse. Teams met de klasse van VEV ’67 kunnen je daarentegen verschrikkelijk pijn doen en we zullen weer alles uit de kast moeten halen in Leek om deze confrontatie te overleven.