Provincie wil grote wielerronde naar Friesland halen

Als het aan het provinciebestuur van Friesland ligt komt er binnen drie tot vijf jaar een grote wielerronde naar Friesland

.

Een door het provinciebestuur haalbaarheidsonderzoek laat zien dat de kans op succes vrij hoog kan worden voor Friesland.

Maar om dat mogelijk te kunnen maken is wel een flink geldbedrag noodzakelijk want de start van de Ronde van Italië of van Spanje kost ruim 10 miljoen euro. En als het om de Tour de France gaat mag er zeker 15 miljoen euro op tafel gelegd worden.

Als de start niet zou lukken, zou een etappeplaats ook een mogelijkheid kunnen zijn volgens de Provincie. Dat is  dan wel goedkoper maar daarvan zullen de opbrengsten ook veel lager zijn.

Volgens gedeputeerde Sander de Rouwe zou het veel voor Friesland betekenen want een etappe van een ronde van dit kaliber trekt duizenden toeschouwers en miljoenen televisiekijkers.

Bolsward heeft laten zien dat de stad zowel start als finishplaats kan zijn. Het ging hierbij om de Enecotour , een kleinere meerdaagse etappekoers waar veel internationale toppers aan de start stonden. In zowel 2015 als in 2016  was Bolsward de startplaats van de 1e etappe en was men van  de Enecotour zeer tevreden over de organisatie in Bolsward. Maar volgens Stephan Rekker is er nog geen duidelijkheid of Bolsward in beeld is als etappeplaats.

Want vindt u? Zou Bolsward een start of finishplaats moeten zijn van zo’n grote ronde?


1 reactie

  1. GR schreef:

    Het zou natuurlijk geweldig zijn, maar niet realistisch. Bolsward is toch echt te klein om de start van een grote ronde te herbergen. Maar dromen mag natuurlijk …….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *