Protest windmolens steeds luider, maar Bolsward blijft stil

Door de plannen van de provincie om 525 MW aan windenergie te oogsten komen er steeds meer plannen voor kleine windmolenparkjes.

 Zo is er een plan voor een windmolenpark bij Sieswerd met 14 molens met een wiekhoogte van 150 meter. De dorpen Hichtum, Burgwerd en Wolsum kwamen al gedeeltelijk in verzet. Ook Blauwhuis en Tjerkwerd komen in opstand voor een nieuw park tussen Blauwhuis en Tjerkwerd. Maar in Bolsward blijkt het oorverdovend stil, aldus de website Fryslan Sudwest. Daar is een spotprentje te zien waar twee windmolens in een gesprek zich afvragen waar die Bolswarders toch zijn…..

Met name de hoogte van de molens en de hoeveelheid die in de regio komen te staan maken veel inwoners van de dorpen boos. Daarnaast vrezen ze geluidsoverlast en in sommige gevallen waardevermindering van hun huizen. 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.