Promotie voor slagwerkensembles C.M.V. Oranje Bolsward

DRACHTEN – Op zaterdag 12 mei zijn zowel het A- als het B-slagwerkensemble van C.M.V. Oranje Bolsward gepromoveerd tijdens het bondsconcours voor slagwerkensembles. Het A-ensemble behaalde een eerste prijs met onderscheiding en promotie van de tweede naar de eerste divisie en het B-ensemble behaalde een eerste prijs met promotie van de vierde naar de derde divisie.

Zowel het A- als het B-slagwerkensemble van C.M.V. Oranje Bolsward deed afgelopen zaterdag mee aan het podiumconcours voor slagwerkensembles. Het A-ensemble nam onder leiding van dirigent Roel Jan Jongsma deel in de tweede divisie, het B-ensemble nam onder leiding van Martijn Oostra deel in de vierde divisie.

Samenspel
Het A-ensemble bracht een gevarieerd programma ten gehore aan de jury, die bestond uit Jan Geert Nagel, Rob Janssen en Frank de Jong. Het ensemble speelde onder andere het lyrische Local Hero, bekend van de Dire Straits en verder het bekende It Had Better Be Tonight van Henri Mancini. Het A-ensemble kreeg voor hun optreden van de jury maar liefst 92,67 punten, goed voor een eerste prijs met onderscheiding én promotie naar de eerste divisie. De jury waardeerde vooral de sfeer, het samenspel en de muzikale en technische kwaliteiten van het ensemble.

In de tweede divisie nam het A-slagwerkensemble het op tegen het slagwerkensemble van de Woudklank uit Grootegast. Dit ensemble behaalde 83 punten.

Ervaring
Eerder op de middag mocht het B-ensemble het concours in de vierde divisie openen met hun optreden. In het B-slagwerkensemble van Oranje spelen alle slagwerkleerlingen die muziekles volgen bij de vereniging. Met het spelen in het ensemble leren ze samen spelen en leren ze verschillende instrumenten te bespelen om zo veel ervaring op te doen.

Enthousiasme
Het B-ensemble speelde onder andere Sky Full of Stars, bekend van Coldplay, de klassieker Oye Como Va van Santana en een Kensington-medley, bestaande uit de nummers War en Riddles. Het was voor de leden het B-ensemble de eerste keer dat ze meededen aan een concours. De jury waardeerde het optreden van het B-ensemble met 85,67 punten: een eerste prijs met promotie naar de derde divisie. De jury prees de jeugdleden dat ze het programma met veel enthousiasme en toewijding presenteerden. Het B-ensemble was de enige deelnemer in de vierde divisie.

Nederlandse kampioenschappen
De beide slagwerkensembles van C.M.V. Oranje mogen op basis van de door hen behaalde successen tijdens het concours van afgelopen zaterdag begin 2019 meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen.

Aan het slagwerkconcours deden in totaal zes ensembles mee uit Friesland en Groningen. Het concours werd georganiseerd door de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) en werd gehouden in de grote zaal van schouwburg De Lawei te Drachten.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.