Promotie met lof voor malletband C.M.V. Oranje

ELBURG – De malletband van C.M.V. Oranje Bolsward behaalde een eerste prijs met lof en promoveerde tijdens het concertconcours in Elburg.

Oranje kwam uit in de derde divisie tijdens dit concours, dat door de Muziekbond Gelderland-Flevoland (MBGF) georganiseerd werd. Dit concours was voor de leden van de malletband het eerste concertconcours waar ze aan deelnamen in de huidige zetting. Ze behaalden gemiddeld maar liefst 90,75 punten en behaalden daarmee een eerste prijs met lof, onderscheiding en promotie naar de tweede divisie. Daarnaast wordt de malletband uitgenodigd deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor slagwerkensembles.

Tijdens het concert speelde Oranje het verplichte werk Another Dimension, gecomponeerd door Henk Smit, en drie keuzewerken: San Leriom (Henk Smit), A prayer out of the prior (Henk Smit) en Nemesis (Martijn Oostra). Henk Smit, de componist van drie van de vier gespeelde werken zat tevens in de jury. Naast hem zaten Wibrand van Norel en Gary George in de jury van het concours. (eigen foto)

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.