Project ‘Samen reizen met…’ leert scholieren De Wetterwille zelfstandig reizen

Vier leerlingen van De Wetterwille, een school voor speciaal onderwijs in Sneek, doen mee aan het project ‘Samen reizen met…’. Hierin leren ze zelfstandig te reizen en minder afhankelijk te zijn van taxivervoer.

Van links naar rechts: Marit van der Wal, Julia Kaag, Monique Varlack (begeleider), Jordan Varlack, Darlica Knier en Lobbie Peerenboom (begeleider)

[/caption]
De kinderen oefenen elke week op dinsdag en donderdag met een begeleider in de bus. Totdat zij dit zelfstandig kunnen. Zodra er meer begeleiders zijn, draait ook een aantal kinderen van De Súdwester in Sneek mee in dit project.

De begeleiders in dit project zijn werkzoekenden en vrijwilligers die hiermee een zinvolle dagbesteding krijgen en zich daadwerkelijk voor de samenleving kunnen inzetten.

De begeleiders in dit project zijn werkzoekenden en vrijwilligers die hiermee een zinvolle dagbesteding krijgen en zich daadwerkelijk voor de samenleving kunnen inzetten.

“Dit project levert winst op voor iedereen”, aldus wethouder Stella van Gent. “Leerlingen groeien, worden zelfstandiger en vergroten hun mogelijkheden in de maatschappij. Werkzoekende begeleiders doen werkervaring op en kunnen hier een re-integratieproject van maken. En de kosten voor taxivervoer dalen.”

In Nederland maakt een groot deel van de leerlingen in het speciaal onderwijs gebruik van het aangepaste vervoer. In Súdwest-Fryslân gaat het om 275 leerlingen. Voor een deel van deze leerlingen is reizen per fiets of openbaar vervoer ook mogelijk. Steeds meer gemeenten vinden het belangrijk dat zij de kans krijgen om dit te leren. Met het participatieproject ‘Samen Reizen met …’ kan dat op een veilige en zorgvuldige manier.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.