Project Oldstars SC Bolsward geslaagd

Het project Oldstars SC Bolsward is twee jaar na de start succesvol afgerond. Het wandelvoetbal (voetbal voor de actieve 60-plusser) in Bolsward is de projectstatus ontgroeid en inmiddels een structureel onderdeel binnen de voetbalclub geworden.

Het walkingfootball ofwel wandelvoetbal is in Bolsward ruim twee jaar geleden gestart met behulp ZonMw, de organisatie die zich namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek bezighoudt met het financieren van gezondheidsonderzoek en het stimuleren van het gebruik van de kennis die dat onderzoek oplevert. Via de overheidssubsidie Sportimpuls en met steun van ZonMw bij het opzetten van de wandelvoetbalafdeling heeft SC Bolsward de gelegenheid gekregen om dit voetbal voor de actieve 60-plussers op te zetten.

Dat is een succes geworden, concludeert ZonMw op basis van het eindverslag van de voetbalclub. De afgelopen twee jaar hebben 15 deelnemers iedere maandagochtend op het hoofdveld van SC Bolsward onder leiding van een gediplomeerde trainer van SC Heerenveen getraind. Bovendien is er in die periode regelmatig deelgenomen aan regionale en landelijke wandelvoetbaltoernooien. Ook zijn er twee begeleiders die zorgen voor de organisatie rond de trainingen en de toernooien en voor de koffie voor en na de trainingen. Dat laatste is zeker niet onbelangrijk, want naast dat het bewegen en fysiek bezig zijn goed is voor lijf en leden, is ook het sociale aspect een belangrijke factor bij het wandelvoetbal.

Nu het wandelvoetbal een structureel onderdeel van SC Bolsward is geworden, zet de club de komende tijd in op groei van de afdeling. Door verhuizingen en andere omstandigheden is er nu een vaste kern van 10 spelers die iedere maandagochtend traint. Er is dus ruimte voor meer actieve 60-plussers die nog graag een balletje trappen en onder deskundige leiding bezig willen zijn met hun sport. Bij wandelvoetbal mag niet worden gerend, de bal mag niet boven de heup uitkomen, slidings zijn uit den boze en er wordt met kleine doeltjes gespeeld. Belangstellenden kunnen iedere maandagochtend van 10.00 tot 11.00 uur kennismaken met het wandelvoetbal en vrijblijvend een keer meetrainen (om 09.30 uur aanwezig zijn). Wandelvoetbal houdt je fit en is nog gezellig ook,

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.