Project Guatemala op leukste kerstmarkt ooit

Tijdens de deelname aan de Leukste Kerstmarkt ooit in de Bolswarder binnenstad door de familie Postma en hun buren de familie Harsta ontstond er het idee door de kleindochters Reza en Nym Altena van de familie Postma de opbrengst aan een goed doel te geven.

Zij hadden allerlei producten oa Kerstkaarten gemaakt, ook hun oerbeppe had een leuke bijdrage geleverd, verder werd er van alles en nog wat in de verkoop gedaan tot aan Kerstgroen toe.

In overleg met de familie Harsta, die een aantal jaren geleden met hun kinderen op vakantie waren in Guatemala en daar het ‘timmerproject’ in het dorpje Aloteneango vlakbij de voormalige hoofdstad Antigua bezochten en daar erg enthousiast over waren en dit altijd nog steunen.

De beslissing was snel gemaakt dit sympathieke project te steunen met de opbrengst, het was ooit in 2004 opgezet door de Nederlandse lerares Suzan Eleveld en in 2013 kreeg het project de officiële goede doelen status  (ANBI) Algemeen Nut Beogende Instelling.

Het z.g TIMMERPROJECT is bedoelt voor kansarme kinderen tussen de 11 en 19 jaar, ze leren vaardigheden en worden zelfredzaam.

De kinderen leren er hun talenten te ontwikkelen en kunnen op die manier een eigen bestaan opbouwen, in Guatemala is voortgezet onderwijs geen vanzelfsprekendheid, maar de Stichting Timmerproject is inmiddels uitgegroeid tot een heuse school met verschillende niveau’s.

Het is typisch een voorbeeld van een eerlijk,  kleinschalig en plaatselijk project ondersteund door o.a. donaties. Onlangs zijn er nieuwe leslokalen gebouwd en heeft het resultaat.

Kijk maar eens op de website: timmerproject.nl

Door de familie Harsta en Postma is hun opbrengst verhoogd naar 120 euro en is reeds overgemaakt naar de Stichting, ze hebben al laten weten er blij mee te zijn.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.