Proefles Freerunning meer dan geslaagd

Donderdag 19 november hebben ruim zeventig kinderen en jongeren enthousiast deelgenomen aan de proefles Freerunning in de sportzaal van het Marnecollege.

Dit Freerunning project is georganiseerd door de werkgroep “Buurtsport Bolsward”. Deze werkgroep heeft Turnstad Sneek gevraagd om de lessen te geven. Het is de bedoeling dat gymnastiekvereniging Hanzestad dit project gaat overnemen.

Buurtsport Bolsward

Buurtsport Bolsward is een werkgroep van leerkrachten, schooldirecteuren en de Buurtsportcoach. Deze werkgroep wil samen meer aanbod organiseren voor jeugd op het gebied van sport en cultuur. Het doel: alle kinderen de kans geven om hun talenten te ontwikkelen en het tegengaan van overlast en vandalisme door hangjeugd. De werkgroep heeft veel contact met Jongerenwerk en Politie. De werkgroep is sinds 2015 bij elkaar en heeft al verschillende projecten opgezet zoals Freerunning.

Het project Freerunning

De jeugd geeft al een tijdje aan dat ze graag zouden willen freerunnen in Bolsward. De werkgroep leden van Buurtsport Bolsward gaven dit aan namens de kinderen van hun school. Ook de vrijwilligers van het Jongerencentrum gaven dit aan. Hier hebben wij actie op ondernomen. De Buurtsportcoaches hebben samen met Turnstad Sneek op de 4 basisscholen in Bolsward een Freerunning-tour gedaan. In het speelkwartier en in de middagpauze werd het schoolplein omgetoverd tot Freerunning-paradijs. Daarna kreeg de jeugd uit Bolsward een uitnodiging voor een proefles via school en het Jongerencentrum.

Kans gemist?

No problem! Want vanaf nu is Freerunning er elke donderdagavond. Dus wil je ook een keer proefdraaien? Kom gerust langs!
Locatie De lessen vinden plaats op donderdag in de gymzaal van het Marnecollege (Schoolstraat 5).
Groep 1: 19.00-20.00 uur (kinderen van groep 5 t/m 8).
Groep 2: 20.00-21.00 uur (jongeren van het voortgezet onderwijs).
Ook hopen we binnenkort met kinderen van groep 3 en 4 te kunnen starten met Freerunning.

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.