Proefles Atrium-muziekcursussen voor kinderen tot 4 jaar

Op vrijdag 7 oktober zijn er gratis proeflessen van Muziek op Schoot (voor kinderen van 1 tot 2 jaar) en Muzikale Peuterpret (voor kinderen van 2 tot 4 jaar) bij Kunstencentrum Atrium in Sneek. De lessen van de cursus zijn steeds op vrijdagochtend. De eerste reguliere les is op vrijdag 28 oktober. De kinderen worden begeleid door een ouder/verzorger. De cursus wordt gegeven door Corien Postma die 25 jaar ervaring heeft in de kinderopvang.

Muziek op Schoot
Muziek stimuleert de gehele ontwikkeling van het kind. Dreumesen ontwikkelen zich spelenderwijs. Ze houden van (dieren)geluiden imiteren en willen graag alles ‘nog een keer’. Herhaling is voor hen heel belangrijk; het zorgt voor structuur en veiligheid in de les. Bij Muziek op Schoot worden traditionele en nieuwe liedjes gezongen over dagelijkse gebeurtenissen, zoals tandenpoetsen, aankleden, eendjes voeren en blokken bouwen. Daarnaast doen de kinderen schoot- en bewegingspelletjes, experimenteren ze met eenvoudige, bij de leeftijd passende muziekinstrumenten en ontdekken ze verschillende geluiden met ‘muzikaal speelgoed’. De lesreeks start op vrijdag 28 oktober en duurt zes weken.

Wat:                      Cursus Muziek op Schoot
Waar:                    Kunstencentrum Atrium, Oud Kerkhof 11, 8601 EE, Sneek
Wanneer:           Vrijdag 7 oktober 2016, 9.30 – 10.15 uur

Muzikale Peuterpret
Peuters kunnen zelf al eenvoudige liedjes meezingen en houden van bewegingsspel. Tijdens de cursus worden zowel traditionele als nieuwe liedjes en opzegversjes gezongen. Bijvoorbeeld liedjes over het weer, auto’s of dieren. Kinderen gaan samen plezier maken en ontdekken spelenderwijs met muziek de wereld. Door te spelen en te bewegen bij de liedjes, wordt de gehele ontwikkeling gestimuleerd.

Tijdens Muzikale Peuterpret is ieder kind bezig met motoriek, spraak/taal- ontwikkeling, creativiteit, luisteren en concentreren. Een ontdekkingstocht vol klanken en geluiden. Kinderen experimenteren daarbij met eenvoudige, bij de leeftijd passende muziekinstrumenten en ‘muzikaal speelgoed’. Er is veel afwisseling maar ook herhaling, omdat herhalen de manier is waarop peuters leren en zelfvertrouwen krijgen. De lesreeks start op vrijdag 28 oktober en duurt zes weken.

Wat:                      Cursus Muzikale Peuterpret
Waar:                    Kunstencentrum Atrium, Oud Kerkhof 11, 8601 EE, Sneek
Wanneer:           Vrijdag 7 oktober 2016, 10.30 – 11.15 uur

Fotografie: Djûra Schra/Frames & Design

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.