Problemen voor Omroep Súdwest

Volgens de website mediamagazine.nl zit de lokale omroep Omroep Súdwest in de financiële problemen.

Leveranciers hebben per 1 januari aanstaande de diensten opgezegd om radio- en televisieprogramma’s uit te zenden. Hierdoor is de omroep gedwongen de uitzendingen te staken als er geen vervangend systeem kan worden aangeschaft. Daarnaast is de apparatuur ernstig verouderd en dringend aan vervanging toe en moet de huisvesting van de omroep worden betaald.

“Te weinig subsidie”

„Wij krijgen 1,32 euro per wooneenheid (zo’n 50.000 euro in totaal), terwijl wij volgens de normen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten jaarlijks 170.000 euro nodig hebben om aan de eisen van de Mediawet te voldoen. Dat betekent dat we eigenlijk 220.000 euro minder hebben ontvangen dan waar we recht op hebben”, zegt voorzitter Paul Bieze van de omroep tegenover de Leeuwarder Courant. Met een brandbrief aan de gemeenteraad hoopt hij het tij te keren.

Bron: Mediamagazine

Inmiddels zou de zender in Bolsward op FM 106.6 al uit de lucht zijn en heeft Agentschap Telecom de vergunning aangepast van 3 naar 1 FM zender. De zender Sneek op FM 106.3 komt ook te vervallen en hierdoor blijft alleen de zender van Koudum op 105.4 fm vergund aan de omroep. Bron Radio en TV Nederland

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.