Primera Bolsward wint verkiezing beste leerbedrijf 2018 van Friesland

Primera Bolsward is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Friesland in de sector Handel. Dit maakte SBB begin juli al bekend. Vandaag kreeg het bedrijf de officiële oorkonde.

Niels Engelmoer (links) met Jeroen Toussaint, de eerste eerste stagiair bij Primera Bolsward

Tot en met 30 april 2018 kon iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor de prestigieuze prijzen. Alle voordrachten werden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Primera Bolsward leidt zo’n 4 a 5 mbo-studenten per schooljaar op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze sociale, praktische als ook analytische vaardigheden. Ondernemer Niels Engelmoer is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten het omgaan met klanten én het ondernemen in de fysieke winkel gaan waarderen en er hun hedendaagse tintje aan geven zodat ook in de toekomst het bedienen van klanten in al haar facetten gewaarborgd is.”

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.