Prikken zonder afspraak in heel Fryslân

Vanaf nu hoef je niet meer eerst een afspraak te maken om je herhaalprik tegen corona in Fryslân te halen. GGD Fryslân opent al haar priklocaties voor vrije inloop. In Leeuwarden, Dokkum, Drachten, Heerenveen en Sneek ben je tussen 11.45 en 16.15 uur welkom voor de herhaalprik.

Belangrijk om een geldig ID-bewijs en een mondkapje mee te nemen. En je laatste prik of coronabesmetting moet langer dan 3 maanden geleden zijn.

Ook ’s avonds en popuplocaties

Soms zijn de locaties ’s avonds ook open. Ook prikt GGD Fryslân op verschillende pop-uplocaties. Kijk voor de locaties en openingstijden op Test- en vaccinatielocaties.

Drempel zo laag mogelijk

Lineke Kleefstra, directeur Publieke Gezondheid van GGD Fryslân: “Het gaat ons om toegankelijkheid. We willen de drempel tot het halen van de herhaalprik voor iedereen in Fryslân zo laag mogelijk maken. Dat je nu niet meer vooraf een afspraak hoeft te maken helpt daarbij. Maar we organiseren ook pop-uplocaties door de hele provincie. Zo staan we morgen in Akkrum en volgende week komen we langs in Harlingen, Surhuisterveen en Koudum. Als iedereen die wil en kan die herhaalprik haalt, bieden we zoveel mogelijk bescherming aan ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid in Fryslân. We moeten het tenslotte samen doen.”

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.