Presentatie cultureel seizoen BOOG met film ,Spaak’

Bolsward – Het culturele seizoen van BOOG (theater, film, cabaret en muziek) start in september in alle hevigheid. Daaraan voorafgaand vindt op 8 september de jaarlijkse presentatie van alle voorstellingen plaats.

Ditmaal niet in Ons Gebouw, maar in het Marne Theater. Dat laatste heeft alles te maken met de integrale vertoning van de spiksplinternieuwe speelfilm van Steven de Jong: Spaak.

In de foyer van het Marne College, Schoolstraat 1, Bolsward presenteren de BOOG-groepen Film, Cabaret, Muziek en Theater vanaf 19.30 uur hun seizoensprogramma.
Bolsward en wijde omgeving kan dit seizoen mooie voorstellingen met klinkende namen tegemoet zien. Enkele zeer bekende namen gonzen al geruime tijd door Bolsward en op vrijdag 8 september kunt u kennis nemen van die toppers.
Naast alle informatie kunt u die vrijdag alvast kaarten bestellen, dan wel reserveren voor een, meerdere of alle voorstellingen.

,Spaak’
Na afloop van de presentatie wordt in de grote zaal van het Marne College (het Marne Theater) de nieuwste film van Steven de Jong ,Spaak’ vertoond.

Met beperkte middelen en organisatietalent heeft Steven de Jong het autobiografische boek Groot Verzet van Paul Rood verfilmd, zijn vijftiende avondvullende speelfilm alweer.
Het verhaal van een beloftevolle jonge wielrenner die tevens als scheikundestudent experimenteert met de vervaardiging van drugs. De verlokkingen van snel geld dreigen hemzelf, zijn omgeving en zijn wielercarrière ten gronde te richten.

In de hoofdrol zien we Tim Douwsma, het Friese multi-talent. Onlangs presenteerde hij nog de inhuldiging van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam in Utrecht voor een dolenthousiast publiek.
Voor zijn rol in Spaak kreeg Tim Douwsma een tijdje geleden al de Ziggo Best Acting Talent Award tijdens het SCENECS Filmfestival in Hilversum.
Verder in de rollen o.a. Aart Staartjes, Saskia Elise en Jack Wouterse.

Programma september
Het Filmhuis Bolsward heeft in september twee films op het programma staan: ,Brimstone’ en ,Down To Earth’. De exacte vertoningsdata zijn nog niet bekend, maar worden ongetwijfeld tijdig bekend gemaakt.
Wat te zeggen van BOOG-cabaret: niemand minder dan Youp van ’t Hek opent het cabaretseizoen in Ons Gebouw: 16 september. Weliswaar een tryout/leesvoorstelling, maar toch.

BOOG muziek presenteert op 24 september in de Doopsgezinde kerk: The Frisian Harmonizers, het enige barbershopkoor in deze provincie.

Het seizoen voor het Marne Theater begint pas op 13 oktober met de voorstelling ,Aangepast’ van Sjoerd Meijer.
Alle informatie op www.boog-bolsward.nl