Praktische verkeersproef voor basisschool kinderen

Bolsward-In de week van 12 tot en met 16 mei 2014 wordt alweer voor de 24e keer de praktische verkeersproef gehouden.

Bijna 475 leerlingen van 25 basisscholen in de gemeenten Súdwest-Fryslân en Littenseradiel doen hier aan mee. Hiervoor fietsen ze een route door Bolsward.

Route met moeilijke verkeerspunten

De leerlingen fietsen een route van ongeveer 20 minuten door de binnenstad van Bolsward en passeren daarbij onderweg een aantal controleposten, gesitueerd bij enkele moeilijke verkeerspunten. Er wordt onder andere gecontroleerd op het hand uitsteken, rechts fietsen, door rood licht fietsen, nonchalant gedrag, enzovoort. De controleposten worden bemand door ouders. In de hele week van de verkeersproef zijn er meer dan 50 vrijwilligers actief.

Zwaar verkeer

De start en finish vindt plaats bij het Politiebureau te Bolsward aan de Hichtumerweg 17-19. De deelnemers aan de verkeersproef kunnen daar ook een presentatie bijwonen over zwaar verkeer. Dit is een relatief nieuw, maar zeker belangrijk onderdeel van verkeerseducatie. De ‘dode’ hoek komt aan de orde en waar kinderen op moeten letten als zij bij een vrachtwagen fietsen of lopen. De chauffeursvereniging Fryslân verzorgt deze presentatie.

Meer informatie

Deze verkeersproef is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Súdwest-Fryslân, Littenseradiel en de politie en is bedoeld voor de groepen 7 en 8. In april hebben deze leerlingen het (landelijk) theoretisch verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland gemaakt. De praktische verkeersproef is een vervolg hierop.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.