Prachtige omstandigheden voor Fietselfstedentocht (video)

Nadat Johan van der Weide uit Bolsward het startschot loste voor de eerste groep fietsers van de Fietselfstdentocht stapte ook hij op de fiets, dit jaar voor de 50e keer.

Hij fietst dit jaar de tocht samen met zijn twee zonen en een kleinzoon. De tocht lijkt dit jaar een gemakkelijke editie te worden want er is weinig wind, de temperatuur is niet hoog en het lijkt droog te blijven. Toch kan pech de deelnemers achtervolgen. Zo moest één van de deelnemers nog voor de start zijn band plakken, een roestige spijker op de Harlingerstraat doorboorde zijn band.

Pech was er ook voor Jozien Welling, zij fietst de tocht voor de 30e keer en verloor haar startkaart op de Harlingerstraat. Maar hij werd gevonden door onze cameraman en dankzij het 06 nummer op de kaart werd contact gezocht en werd de kaart, samen met Bert Altenburg, bestuurslid van de organisatie, naar Schettens gebracht en kon Jozien haar tocht voortzetten.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.