Positieve en sfeervolle Wereldlichtjesdag in Bolsward

Zondag avond kwamen zo’n 50 belangstellenden naar de Broerekerk voor de eerste editie van Wereldlichtjesdag in Bolsward.

Iedere tweede zondag in december worden wereldwijd kaarsen aangestoken voor de overleden kinderen die de nabestaanden in hun hart meedragen. De wereld wordt zo even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben.

De avond begon met muziek van Ellen Postma en Mariëtte Hornsveld. Daarna volgden troostende woorden waarna om 19.00 uur de kaarsjes werden aangestoken. Vervolgens werden de namen van de kinderen opgenoemd die worden gemist.

Initiatiefneemster Berber Walta is tevreden over de eerste editie, de mensen lieten weten blij te zijn dat er nu ook zo dichtbij een Wereldlichtjesdag is zodat men niet zover hoeft te reizen. Het was al met al een positieve ervaring, adus Walta.

Volgend jaar zal er wederom een Wereldlichtjesdag in Bolsward worden gehouden.
Meer informatie via de website

Foto: Hester Kornelis (meer foto’s)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.