Pop-up kantoor omgevingsvisie Friesland in Bolsward

Bolsward – Het pop-upkantoor Omgevingsvisie van de provincie reist van Leeuwarden door naar Bolsward.

Van dinsdag 28 juni t/m vrijdag 1 juli kan iedereen even binnen stappen in het oude stadhuis van Bolsward, Jongemastraat 2. Ga in gesprek met de provincie over de toekomst van Fryslân. In wat voor Fryslân wilt u in 2025-2030 wonen, werken, recreëren, kortom: leven?

Omgevingsvisie: alle Friezen mogen meedenken!

Samen met de Fryske mienskip wil de provincie Fryslân deze vraag beantwoorden. De inbreng vormt een basis voor de nieuwe Omgevingsvisie. Ook meedenken? Ons pop-upkantoor in Bolsward is open op dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

De eerste reacties zijn al binnen, denkt u ook mee?

“We hebben al veel reacties uit onze mienskip ontvangen”, vertelt gedeputeerde Klaas Kielstra. “Ik ben heel blij dat mensen bereid zijn om mee te denken en wil iedereen oproepen om dat ook te doen. Wij horen graag via onze website en in de pop-upkantoren hoe de Friezen willen meedoen met het maken van de Omgevingsvisie én welke onderwerpen ze belangrijk vinden. Na de zomer gaan we wederom over deze onderwerpen in gesprek met de Friezen, belangenpartijen en overheden.”

Waarom een Friese Omgevingsvisie?

In 2019 gaat de nieuwe omgevingswet in werking. Deze wet vervangt veel bestaande wetten op het gebied van ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. De Friese inkleuring leggen we vast in de Friese Omgevingsvisie. Met als uitgangspunt: meer samenhang in beleid en regelgeving, met meer ruimte voor initiatieven.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.