Pop & Funk coverband The Funky Five uit Bolsward wint Halve Finale in ‘The Clash of the Cover Bands

Vrijdag 6 maart jl. vond in een volgepakt Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden de 1e Halve Finale plaats voor Regio Noord/Oost Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’.

Zeven bands verzorgden een boeiende muzikale strijd om een plaats in de Regio-Finale en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans Pop & Funk coverband The Funky Five uit Bolsward.

Met de vijf jonge muzikale helden van Pop & Funk coverband The Funky Five uit Bolsward stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze Halve Finale op het podium. Strakke en dynamische uitvoeringen van nummers als o.a. I Wish van Stevie Wonder en Waiting On The World To Change van John Mayer, maar zeker de op zeer hoog niveau uitgevoerde interpretatie van It’s A Man’s World van James Brown, zorgden voor de overwinning bij de vakjury.

The Funky Five plaatste zich als vakjury-winnaar voor de Regio-Finale die op zaterdag 13 juni a.s. plaatsvindt in Poppodium Metropool in Hengelo (main hall). Hier spelen de negen beste coverbands van Regio Noord/Oost Nederland om de regionale Awards én een plaats in de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van de Benelux: Paradiso Amsterdam.

De 5-mans Blues coverband Ancient Remedy uit Wommels wist de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Beide bands plaatsten zich met hun overwinning voor de finale van Regio Noord/Oost Nederland die op zaterdag 13 juni a.s. wordt gehouden in Poppodium Metropool in Hengelo (Ov). De winnaars van deze finale ontvangen naast de regionale Awards voor de beste bands ook een ticket naar de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ ontvangen een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens.

bron The clash of the coverbands

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.