Polsward, polsstokspringend door de landerijen

Bolsward/Polsward – Zondagochtend,om 11:00, ging de Polsward van start vanaf het Marnecollege door de weilanden richting N359.

Zeven heren en twee dames verschenen aan de start die niet direct al te soepel begon. Tijdens het springen kreeg iedere deelnemer een rauw ei mee voor onder de pet, zoals echte eierzoekers dat doen. En dat was te verwachten al je weet dat het evenement wordt georganiseert door de stichting B.E.S. De stichting die ook achter de Spekriiderij en de Slootloop zit.

De route begon over kleine kikkersloten en eindigde over een sloot van 4 meter breed waar niemand het droog hield. Er was veel publiek wat meeliep door de weilanden en natuurlijk werden ook de nodige prijzen uitgereikt.

Nathalie Huizenga ontving de prijs voor het natste pak, Harry Terenstra kreeg de prijs voor de mooiste polstokspringer, hij nl. het eerste zijn ei gebroken. De troostprijs was voor Ullie Hoogland vanwege zijn mooie draaiingen aan de polsstok en vervolgens op zijn rug aan de andere kant landde. Tineke Baaijema ontving de prijs voor beste vrouwelijke springer en de hoofdprijs ging naar Pier Boersma vanwege zijn overtuigende sprong over de ‘kleine Mulier’.

Kortom een nieuw evenement wat volgend jaar zeker opvolging zal krijgen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.