Politiekaatsen Heamiel 2016

Op het kaatsveld van KV Bolsward werd alweer voor de 29e keer de politie Heamiel kaatspartij georganiseerd.

Met 4 parturen in de A/b klasse en 6 parturen in de 45+/C klasse werd om 10 uur begonnen ondanks de slechte weersverwachting. Met zo nu een dan een bui of buitje werd er gewoon door gekaatst onder de ogen van de strenge doch rechtvaardige scheidsrechter Age Tichelaar uit Harlingen.

De dames en heren zijn tenslotte wel wat gewend. In de loop van de middag kwam zelfs de zon nog om het hoekje kijken op het moment dat de Heakeninginne met haar hofdames op het veld verschenen. Na afloop van een aantal spannende partijen kon Roel Alofs overgaan tot de prijsuitreiking die verricht werd door het Heamiel Trio.

Uitslag A/B klasse:

1e prijs: Nico Dijkstra,
Jan Buitenga
Wesley Vriesema.

Nico Dijkstra werd uitgeroepen tot Koning.

2e prijs: Dennis Wijnjeterp
Broer de Jong
Hendrik Dijkstra

Uitslag 45+/C klasse. Hier waren 3 parturen met 25 punten. Uiteindelijk beslisten het aantal tegen eersten. De 3e prijs winnaars hadden 15 eersten tegen, de 2e prijs winnaars 14 en de 1e prijs winnaars 13.

1e prijs: Klaas Jansen
Peter Siemensma
Gerard Voogd

Klaas Jansen werd uitgeroepen tot Koning.

2e prijs: Feike Smit-Remery
Jelmer Brouwer
Margaretha Fokker

3e prijs: Gerard van de Weij
Bowina Jansen
Hessel Idzenga

Volgend jaar een jubileumjaar als de Heamiel partij voor de 30e keer wordt verkaatst.

Op de foto van links naar rechts:

Peter Siemensma, Klaas Jansen, Gerard Voogd, Age Tichelaar (scheidsrechter), Hofdame Jeanne Wiersma, Heakeninginne Mireille Wolthuizen, Hofdame Esmee Tolsma, Jan Buitenga, Nico Dijkstra en Wesley Vriesema.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.